2017. szeptember 28., csütörtök

Párducmánia - makett hírek

Sziasztok!

Már megszokhattuk az elmúlt években, hogy az új és nem is annyira új távol-keleti gyártók szinte egyszerre jelentkeznek ugyanazzal a témával ill. azok többé-kevésbé különböző változataival. Ez valamennyire érthető is, hiszen ezek a gyártók (Meng, Takom, Trumpeter, Dragon, HobbyBoss, Bronco stb.) egy kb. 80km-es körzetben helyezkednek el Kanton környékén Dél-Kínában. A tulajdonosok szinte biztosan ismerik egymást, és valószínűleg ugyanazok a stúdiók fejlesztik a szerszámokat, CAD modelleket is e cégek számára. Ez a makettezőknek eddig csak jót hozott, tehát no problem.

Most az 171. Különleges Gépjármű, azaz Sd. Kfz. 171. azaz Panzerkamfpwagen V. azaz Panther azaz a Párduc harckocsi van terítéken két gyártónál is sokak nagy örömére.








A TAKOM hamarosan megjelenő újdonságáról egyelőre CAD rajzokat tettek közzé. Ez a Panther "A" változatot fogja ábrázolni (némileg megtévesztő módon a Párduc korábbi változata a D, az eggyel későbbi pedig az A). Az ábrák alapján teljes küzdőtér-kidolgozás, kétféle, kidolgozott motor (Maybach HL-210 és 230), 3-féle páncélteknő (korai, középső és késői kivitelek) és bizonyára sok más extra. A lánctalpak mibenlétéről és az esetleges zimmerit-megoldásokról nincs hír egyelőre.
Részletesebben itt: TAKOM Panther A

A másik gyártó amely Párduc A változaton dolgozik, a MENG. Erről a makettről a dobozgrafika ismert, ill. néhány további adat: 1118 alkatrész, fotomaratás, fém ágyúcső, több variáció amelyek segítségével tábori átalakítások is megjeleníthetők, valamint fém vontatókábelek. Ezen kívül a MENG még négyféle mintázatú zimmerit készletet is kiad ehhez a maketthez külön, az ismert kocka, nápolyi, másikfajta nápolyi, átlósan-áthúzott-nápolyi mintákkal felragasztható matrica formájában. Külön készlet formájában lesz elérhető továbbá a működő futómű és lánctalp a kései kivitelű Panther A harckocsikhoz. Részletesebben itt: MENG Panther A.

Kedvcsinálónak a dobozgrafika:
Forrás: The Modelling News
Mára ennyi, hamarosan újra jelentkezünk újdonságokkal!

BG

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése