2017. szeptember 29., péntek

Szárazföldi cirkálók - új gyártó, új makettek

Sziasztok!

Új gyártó jelentkezett a Hong-Kong - Kanton - Macau aranyháromszögből, a GECKO Models, a gyártó honlapja itt található: GECKO MODELS. A cég 2016-ban alakult hong-kongi központtal, de gyártása a kínai szárazföldön zajlik.

A GECKO egyből hat újdonsággal jelentkezett, a II. világháborús angol haditechnika rajongóit célozva meg. Ez a témakör az elmúlt évekig meglehetősen elhanyagolt volt, egészen addig amíg a Bronco el nem kezdte feldolgozni ezt az addig kissé egzotikusnak számító területet, amelyet sokáig kisszériás műgyanta gyártók próbáltak csak lefedni (Accurate Armour, Cromwell stb.).





A GECKO újdonságai:
A9 Cruiser Tank Mk I. ez a legfrissebb újdonság, erről egyelőre csak a dobozgrafika ismert.
A10 Cruiser Tank Mk IA.  itt részletes CAD grafikák alapján alkothatunk képet a makettről
A10 Cruiser Tank Mk IA ugyanaz tökben, azaz zsákmányolt német festéssel
A10 Cruiser Tank Mk IIA CS ez pedig az A10 gyalogsági támogató változata a 3 inches tarackkal felszerelve. Mindegyik harckocsi maketthez jár valamicske fotomaratás és egy-egy szépen kidolgozott harckocsizó figura. Ugyanebben a témakörben megjelenik még két figurakészlet is:
Brit géppuskás raj menetben
Brit géppuskás raj harcban
Ezekről csak a dobozgrafika ismert, de ha kidolgozásuk olyan, mint amiket a harckocsikhoz adnak, akkor nagyon szép figurákról lesznek. A rend kedvéért megjegyzem hogy 1/35-ös készletekről van szó.

Természetesen a kínai gyártók jó szokása szerint rögtön megszületett az alternatíva is, a brit specialistának tekinthető BRONCO szintén jelentkezett egy A9-cel amelyből a 2 fontos páncéltörő löveggel felszerelt "cirkáló" tank és a CS jelzésű gyalogsági támogató jármű is megépíthető. (A BRONCO egyébként kivételesen nem Kanton környéki cég, hanem ningbo-i székhellyel bír amely kicsit odébb van, de ezt csak a tisztesség kedvéért jegyzem meg, mert nem annyira fontos nekünk).

Nekünk makettezőknek csak jó, ha van választék, én pedig személy szerint mindig örülök, ha egy új gyártó az általános nyafogás ellenére belevág makettek kiadásába, tehát hajrá GECKO.

Hamarosan új hírekkel jövünk!
BG





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése